Ouderenzorg – Huisartsenpraktijk de Verbinding – Zutphen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Verbinding
van Dorenborchstraat 1D 7203 CA
Zutphen

Ouderenzorg

Praktijkondersteuner Ouderenzorg

De Praktijkondersteuner-Ouderenzorg (POH-O) ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens een spreekuur wil de praktijkondersteuner graag van u horen hoe het met u gaat. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de praktijkondersteuner daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de praktijkondersteuner u ondersteunen. Samen streven we ernaar dat u zo lang mogelijk op een prettige manier kunt leven en zelfstandig kunt blijven wonen. U bent daarbij de leidende persoon.

Wat doet de POH-Ouderenzorg?

De praktijkondersteuner nodigt u uit voor een gesprek. Dit gesprek vindt plaats in de huisartsenpraktijk of bij u thuis. Aan de hand van een vragenlijst bespreekt de praktijkondersteuner verschillende dingen met u, zoals uw gezondheid, medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Daarnaast zal de praktijkondersteuner  ook met u bespreken hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich wel eens eenzaam voelt. Ook komt de veiligheid in en rond huis tijdens het gesprek aan de orde. Het eerste gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten.

Wat gebeurt er na het gesprek?

De praktijkondersteuner bespreekt de uitkomsten van het eerste gesprek met uw huisarts. Naar aanleiding van het gesprek wordt bepaald of verdere begeleiding van de praktijkondersteuner of inzet van andere zorgverleners nodig is. Hierbij kunt u denken aan een thuiszorgorganisatie, fysiotherapeut, diëtiste of andere welzijnsorganisatie.